Σωτηρία

Άρθρο του Γιώργου Μιχαήλ

Το αλάτι αν χάσει την αρμύρα του χάνει και την αξία του.

Οι δυνάμεις οι οποίες κυβερνούν την Ελλάδα έχουν μολύνει την αξία και το μεγαλείο της. Μέσα από όλες τις καθημερινές λειτουργίες του κράτους και της κοινωνίας δεν προωθείται η προστασία των Ελλήνων αλλά η προστασία μιας νέας κοινότητας, η οποία με υπόγειο τρόπο προσπαθεί αρχικά να αλλοιώσει και στη συνέχεια να εκτοπίσει την κοινότητα των Ελλήνων, από τον μοναδικό ελεύθερο εθνικό τους χώρο επάνω στον πλανήτη.

Πάνω απο 700.000 νέοι Έλληνες έφυγαν από την Ελλάδα για τις χώρες της ενωμένης Ευρώπης. Πάνω απο 2 εκατομμύρια αλλοδαποί έχουν εισχωρήσει στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Σήμερα το ποσοστό των μουσουλμάνων στην Ελλάδα πλησιάζει το 6% του πληθυσμού της. Κάτι παραπάνω απο 600.000. Πριν είκοσι χρόνια, τόσοι ήταν όλοι οι αλλοδαποί οι οποίοι κατοικούσαν στην πατρίδα μας. Σήμερα είναι μόνο οι μουσουλμάνοι τόσοι. Και όλοι γνωρίζουμε τη νούμερο ένα διδαχή του κορανίου. Θάνατος στους άπιστους. Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια ποια θα είναι η αναλογία χριστιανών – μουσουλμάνων στην Ελλάδα μετά από δέκα χρόνια, σύμφωνα με τον αριθμό των γεννήσεων κάθε χρόνο.

Ένα είναι σίγουρο: Ελλάδα από πατρίδα μας μεταμορφώνεται σε μια χώρα στην οποία απλά ζούμε, όπως θα ζούσαμε σε οποιαδήποτε ξένη χώρα του πλανήτη και ίσως με λιγότερα δικαιώματα.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να είμαστε ενωμένοι με μια πίστη, μια σκέψη και ένα φρόνημα. Ο Ελληνικός Φιλελευθερισμός είναι αυτή η πίστη, αυτή η σκέψη και αυτό το φρόνημα. Πρέπει να αφαιρέσουμε από μέσα μας το προζύμι της διαφθοράς και της πλεονεξίας. Κανένας δεν πήρε τίποτα μαζί του αλλά όλοι άφησαν πίσω τους ένα όνομα, καλό ή κακό. Και πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι οποίοι χτίζουν τη νέα αυτή κοινότητα για να σκλαβώσουν με ευκολία μια ελεύθερη πατρίδα, πως χτίζουν με υλικά χόρτα και άχυρο, και πως η ημέρα κατά την οποία το έργο τους θα καταστραφεί πλησιάζει. Γιατί δε μπορούν να αφαιρέσουν έτσι απλά από τις καρδιές μας τα συναισθήματα που έχουν φωλιάσει εκεί μέσα αιώνες τώρα. Ούτε μπορούν να αφαιρέσουν από το μυαλό μας τις αρχές οι οποίες έχουν γίνει δεύτερη φύση των Ελλήνων εδώ και χιλιάδες χρόνια. Γιατί δε μπορούν να αφαιρέσουν από την ψυχή μας την έμφυτη αγάπη για τη πατρίδα μας και την ελευθερία μας. Γιατί σαν έθνος έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου και είμαστε τόσο δυνατοί ώστε τίποτα να μη μπορεί πλήρως να μας αλλοιώσει και να μας υποτάξει.

Αυτές εδώ οι γραμμές αποτελούν την πιό τρανή απόδειξη. Το τι χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα δυνατό χέρι να την κουμαντάρει και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες πραγματικά έχει ανάγκη και όχι αυτές τις οποίες μας ζητούν να εφαρμόσουμε.

Η μετατροπή του πολιτεύματος σε Προεδρική Δημοκρατία είναι η πιό βασική μεταρρύθμιση. Πρέπει να υπάρχει στην Ελλάδα ισχυρός πρόεδρος της δημοκρατίας, ισχυρός ηγέτης ο οποίος να εκλέγεται απευθείας από το λαό κάθε 5 χρόνια, με την ευθύνη να αποφασίζει για ορισμένα σημαντικά θέματα τα οποία αφορούν στο μέλλον της Ελλάδας χωρίς να αναμένει την πλειοψηφία της Βουλής να τα ψηφίσει.

Τα Κόμματα τα οποία εισέρχονται στη Βουλή πρέπει να μειωθούν σε τρία, ώστε να συνεννοούνται ευκολότερα και να σταματήσει η αιμοραγία της χρηματοδότησής τους. Γιατί αυτό το αίμα αντλείται απο τους πολίτες με διάφορους τρόπους.

Πολλές υπηρεσίες του κράτους πρέπει να τις αναλάβουν οι πολίτες.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία πρέπει να εξελιχθεί στην κινητήριο δύναμη της οικονομίας αλλά με κριτήρια τέτοια ώστε ο οποιοσδήποτε Έλληνας να έχει την δυνατότητα να προσπαθήσει, όχι μόνο όσοι διαθέτουν το κεφάλαιο. Μόνο έτσι θα ξαναπάρουμε την Ελλάδα πίσω στα χέρια μας. Νοσηλεία, μεταφορές, καθαρισμός, φωτισμός, μπορούν να γίνουν πιο οικονομικές υπηρεσίες και πιο αποδοτικές για τους πολίτες. Γιατί έτσι θα αυξηθούν τα έσοδα του κράτους από την λογική φορολόγηση των επιχειρήσεων αυτών και θα μειωθεί η ανεργία. Μόνο κατά αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να μειωθεί και αυτή η παράλογη φορολόγηση, η οποία είναι απαραίτητη για να καλύπτει τις ανάγκες του κράτους – επιχειρηματία.

Πρέπει επίσης να δοθεί προοπτική στους περίπου 800.000 πρόωρα συνταξιούχους. Μπορεί να βρεθεί τρόπος να προσφέρουν, αποκομίζοντας περισσότερα χρήματα από την ολοένα και περισσότερο μειωμένη σύνταξή τους. Δεν υπάρχει τίποτα πιο δημοκρατικό από το να μπορεί ο κάθε Έλληνας να προσφέρει ό,τι μπορεί, να επιχειρήσει και να επιχειρήσει σωστά.

Την ίδια στιγμή πρέπει η Ελλάδα σταδιακά να αποχωρήσει από τη ζώνη του Ευρώ. Πρέπει να αποκτήσει ξανά το δικό της νόμισμα. Πρέπει ξανά η τύχη της να εξαρτάται από ισχυρή πολιτική ηγεσία και ισχυρή εθνική κεντρική τράπεζα. Σήμερα, η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα κυβερνά, ουσιαστικά, την Ελλάδα. Καθοδηγεί με μαεστρία τους πολιτικούς μας εκεί όπου η ίδια θέλει.

Την ίδια στιγμή το Ελληνικό κράτος περιμένει ακόμα τα ευρωομόλογα για να μπορεί να αντλεί χρήματα από μια πραγματική δεξαμενή χρημάτων της ενωμένης Ευρώπης, όπως θα ήταν και το σωστό.

Αυτό ωστόσο δεν θα συμβεί ποτέ. Ήταν ένα ακόμη τέχνασμα των Ευρωπαίων για να μας ξεγελάσουν και να διατηρήσουν το υπάρχων πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.

Ήθελαν πάντα οι Ευρωπαίοι να καταντήσουν την Ελλάδα, χώρα της ανατολικής Ευρώπης του 1990. Για να μπορέσουν να επιβάλουν ευκολότερα τα συμφέροντά τους. Και το κατάφεραν.

Μόνο με δικό μας νόμισμα και δική μας κεντρική τράπεζα μπορούμε να δημιουργήσουμε πλούτο. Πλούτος σημαίνει εργασία, παραγωγή, βιομηχανία, δημιουργικότητα. Και όλα αυτά συνδέονται σαν κρίκοι αλυσίδας με την παιδεία.

Η παιδεία σήμερα δημιουργεί ανθρώπους χωρίς πατρίδα, χωρίς χαρακτήρα, χωρίς ψυχή. Δημιουργεί υποτακτικούς ψηφοφόρους και τίποτε άλλο. Είναι ένα καλά καμωμένο σύστημα, ό,τι πρέπει για να ανοίξει η πίσω πόρτα της χώρας και να εισέλθει η ενωμένη Ευρώπη των δυο κρατών. Της Γερμανίας και της Γαλλίας. Και στο μακρινό μέλλον η Τουρκία.

Χρειαζόμαστε παιδεία η οποία θα ξυπνήσει ξανά μέσα στις καρδιές των παιδιών μας το εθνικό και το συλλογικό αίσθημα. Γιατί το έθνος αγκαλιάζει και θα αγκαλιάζει πάντα σαν μανδύας όλες τις παραπάνω λειτουργίες μιας κοινότητας ανθρώπων, όπως και όλους τους ανθρώπους της κοινότητας. Αυτό σημαίνει Ελληνικός φιλελευθερισμός. Απελευθέρωση της πρωτοβουλίας των ανθρώπων, δημιουργία θέσεων εργασίας και πλούτου με μοναδικό σκοπό την πρόοδο των συμφερόντων του Ελληνισμού.

Θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα κοινότητα και μια νέα πατρίδα στην Ελλάδα. Θα εισπράξουν ωστόσο το πιο δυνατό χαστούκι στην ιστορία. Γιατί η προσπάθειά τους αυτή έχει ήδη ξυπνήσει δυνάμεις οι οποίες βρίσκονταν σε νάρκη μέσα σε πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα. Και οι δυνάμεις αυτές όταν απελευθερωθούν θα είναι αδύνατο να τις σταματήσουν. Και ναι, μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα κοινότητα στην Ελλάδα. Αυτή η κοινότητα ωστόσο θα είναι κοινότητα Ελλήνων αγωνιστών, η οποία σαν γροθιά θα καταλήξει στο στομάχι της Ευρωπαικής Ένωσης. Γιατί ο Ελληνικός Φιλελευθερισμός θα γίνει για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο ό,τι είναι η καινή διαθήκη για τους Χριστιανούς και το κοράνι για τους μουσουλμάνους. Και σε αυτή την περίπτωση μόνο, τίποτα δεν θα μπορεί να αρνηθεί στους Έλληνες την επιστροφή στη ιστορική τους θέση.