Γιώργος Μιχαήλ

Μηδέν Άγαν

Άρθρο του Γιώργου Μιχαήλ

Ό,τιδήποτε κακό πρέπει να χτυπιέται αλύπητα στη ρίζα του. Με όση δύναμη μπορεί να απελευθερώσει ο συσσωρευμένος θυμός ενός ανθρώπου. Θυμός ο οποίος μπορεί να αγγίξει τα όρια του μίσους. Τόσο όσο χρειάζεται για να εξαπολυθεί η απαραίτητη ώθηση για να τσακιστεί με αδυσώπητο τρόπο ό,τιδήποτε βυθίζει την ανθρώπινη φύση σε κάτι εντελώς αντίθετο από την πνευματική της υπεροχή. Ακόμα και ο Χριστός, ο παντοτινός αρχηγός και οδηγός μας, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει αυτή την εσωτερική αναστάτωση την οποία του προκάλεσαν οι έμποροι μέσα στο ναό του Σολομώντα, για να μπορέσει να τους διώξει με τον πιο παραδειγματικό τρόπο.

Στην Ελλάδα του σήμερα το κακό έχει εισχωρήσει παντού. Στο κράτος, στις υπηρεσίες, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους δρόμους, ακόμα και στην εκκλησία. Με την μορφή του χαρτονομίσματος και με διάφορα χρώματα όπως το πορτοκαλί, το πράσινο και το μωβ, τρυπώνει μέσα στις διάτρητες Ελληνικές ψυχές. Έχει ήδη εξαγοράσει το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και το έχει στρατεύσει στα γρανάζια του. Γρανάζια τα οποία αδιάκοπα και ακούραστα εργάζονται κάθε ημέρα στην υπηρεσία του.

Χωρίς σταμάτημα, το υπόβαθρο της Ελληνικής κοινωνίας ροκανίζεται χρόνο με το χρόνο. Όταν καταρρεύσει, τότε και η τελευταία αμυντική γραμμή του Έθνους μας θα έχει λυγίσει και η ολοκληρωτική ήττα ίσως τελικά αποτελέσει θλιβερή πραγματικότητα.

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ !   Μια ιερή έννοια την οποία προσπαθούν οι ίδιοι οι πολιτικοί μας να μειώσουν. Μια λέξη την οποία προσπαθούν να μας αφαιρέσουν από το στόμα. Προσπαθούν ακόμα να μας αναγκάσουν να ντρεπόμαστε όταν την προφέρουμε. Για αυτούς όλους τους λόγους πρέπει όποιος ακόμα αισθάνεται Έλληνας, να επιτρέψει στο θυμό του να κυλήσει μέσα στις φλέβες του. Δεν πρέπει να τον πνίξει ούτε να τηρήσει κανένα μέτρο στην συμπεριφορά του, όσον αφορά την αντιμετώπιση του κακού. Δεν χρειάζεται κάποιος να προβεί σε έκτροπα. Πρέπει ωστόσο, να έχει το θάρρος να στέκεται απέναντι σε όλη αυτή την ασχήμια και όχι να παρασύρεται από αυτήν.

Όσους νόμους και να ψηφίσουν αυτοί οι οποίοι εμείς οι Έλληνες πολίτες εκλέγουμε, πρέπει να συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με όλη μας την ψυχή, με όλη μας την ενέργεια να κρατάμε όρθιες τις αρχές μας. Πρέπει με όσο αέρα μπορούν να γεμίσουν τα πνευμόνια μας, να δηλώνουμε με όλη μας την δύναμη πως γεννηθήκαμε Έλληνες, θα ζήσουμε σαν Έλληνες και θα πεθάνουμε σαν Έλληνες.

Η πατρίδα μας είναι το ανεκτίμητο φυλαχτό μας. Η θρησκεία μας είναι το φως μέσα στο σκοτάδι το οποίο μάς έχει τυλίξει. Η οικογένειά μας είναι το κίνητρο για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να δημιουργούμε. Η Εθνική ολοκλήρωση, η οποία σήμερα ταυτίζεται με την επιβίωση του Έθνους μας, είναι ο απώτερος σκοπός των προσπαθειών μας. Η αιώνια συνέχεια της ανθρωπότητας και του Ελληνισμού είναι η μοναδική κριτής και δικαστής των πράξεων του κάθε Έλληνα πατριώτη. Και σε αυτήν και μόνο σε αυτήν έχει την υποχρέωση να απολογηθεί.