Γαλάζια Πατρίδα

Άρθρο του Γιώργου Μιχαήλ

Έλληνες ξυπνήστε!

Η «Γαλάζια Πατρίδα» των Τούρκων είναι η δική μας πατρίδα. Πόντος, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Αιγαίο, Κύπρος. Οι Τούρκοι θα ησυχάσουν μόνο όταν έχουν παντελώς διαγράψει από τις σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας οποιαδήποτε σύνδεση της «πατρίδας» τους με τον Ελληνισμό. Οι υπερδιεθνιστικές, σοσιαλιστικές και φιλελεύθερες, κυβερνήσεις της Ελλάδας κάθε άλλο παρά ασχολούνται με αυτό το ζήτημα. Υποβαθμίζοντας καθημερινά κάθε προκλητική δήλωση του Τούρκου προέδρου, βυθίζουν στη λήθη τον λαό των Ελλήνων.

Ωστόσο κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει σε όλους πως η Ελλάδα του σήμερα δεν είναι η Ελλάδα του 1940. Και η Τουρκία του σήμερα δεν είναι η Ιταλία του 1940. Στην Ελλάδα του 1940 ο πληθυσμός ήταν αμιγώς Ελληνικός και συμπαγής. Οι αξιωματικοί του στρατού είχαν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει πολεμική σύγκρουση. Ο κόσμος προετοιμαζόταν ψυχολογικά και πρακτικά για την επικείμενη λαίλαπα. Σήμερα η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Τα σύννεφα έχουν αρχίσει και συσσωρεύονται πάνω από τον ουρανό μας, απειλώντας τα παιδιά και τις οικογένειές μας.

Εύχομαι κάποια στιγμή η κατάλληλη συγκυρία να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, οι οποίες θα επιτρέψουν την ανάδυση νέων ανθρώπων και πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα. Μέσω αυτών ίσως αναλάβει την τύχη της πατρίδας μας κάποιος ο οποίος να της αξίζει. Διαφορετικά, το μέλλον θα εξακολουθεί να παραμένει σκοτεινό και αβέβαιο, παρά το εκτυφλωτικό φως του ηλίου που ξεχειλίζει απλόχερα στον Ελληνικό ουρανό.